CONTACT
INFORMATIE- EN COMMUNICATIETECHNOLOGIE

Als ICT’er gebruik je de kennis van bedrijfsprocessen en automatisering om processen binnen en tussen organisaties te verbeteren.

De ICT’er richt zich op het raakvlak tussen mens en ICT. Als ICT’er gebruik je de kennis over bedrijfsprocessen en automatisering om processen binnen en tussen organisaties te verbeteren. De ICT'er kan bedrijfsprocessen analyseren, knelpunten identificeren en voorstellen tot verbetering opzetten en implementeren. Hij is tevens in staat de mogelijkheden van informatie- en communicatietechnologie (ICT) toe te passen op het gebied van het (eventueel opnieuw) inrichten van bedrijfsprocessen in een organisatie. Deze opleiding geeft je een brede basis. Deze ICT-opleiding leidt geen 'whizzkids' op maar allround ICT’ers met kennis van de 4 belangrijkste gebieden. Deze zijn gebruikersinteractie, bedrijfsprocessen, software en infrastructuur. Deze brede basis maakt je juist zo waardevol voor het bedrijfsleven. Je bent in staat de nieuwste IT Trends te volgen en flexibel in te spelen op probleemsituaties. Je werkt nauw samen met de gebruikers van informatiesystemen en vervult vaak een brugfunctie tussen de gebruikers, de leiding en de technische ontwerpers van de informatiesystemen.

Beroepsbeeld
Efficiënte informatievoorziening is een belangrijke succesfactor voor elke moderne organisatie. ICT-specialisten met interesse voor organisaties zijn gewild in elke branche. Als allround ICT’er kun je een aanzienlijke bijdrage leveren in praktisch alle zakelijke dienstverlening, zoals banken, verzekeringsbedrijven en softwarehuizen. Je kunt ook terecht bij industrie-, transport- en distributiebedrijven. Daarnaast zijn er diverse uitdagingen, dus mogelijkheden bij de overheid.

Voorbeelden van functies voor de ICT – specialist zijn:
 • Adviseur organisatie en informatie
 • Informatieanalist (analyseert de informatievoorziening, komt met voorstellen om die te verbeteren, en overlegt daarvoor veel met gebruikers)
 • Systeemontwerper (stelt op basis van de analyse van de informatieanalist en in overleg met de (toekomstige) gebruikers een ontwerp op van een informatiesysteem);
 • Beheerder van applicaties en informatiesystemen
 • Projectmanager ICT
 • ICT-organisatieadviseur
 • Medewerker of manager ICT-afdeling

Een hbo-diploma ICT op zak is waardevol omdat:
 • de kans op een goede baan groot is en je ermee kunt doorstromen naar een functie op managementniveau.
 • de vraag naar professionele ICT’ers groeit, vooral in grote organisaties en binnen de overheid.
 • je breed bent opgeleid: met kennis van bedrijfskunde en van de nieuwste ICT-technieken om het managen van een bedrijf beter te faciliteren.
 • je ook in het buitenland van grote waarde kunt zijn.


Lijst van Alumni

Terug naar overzicht opleidingen
Elektrotechniek

Wil je aan je carrière bouwen? Studeer dan Elektrotechniek aan het PTC.Werktuigbouwkunde

Wil je aan je carrière bouwen? Studeer dan WTB aan het PTC.Infrastructuur

Wil je creativiteit in je carrière? Studeer dan Infrastructuur aan het PTC.Hoger Laboratoriumonderwijs

Op zoek naar de details? Kies voor Hoger Laboratorium Onderzoek.Informatie- en Communicatietechnologie

Werken met bits en bytes ? Studeer Informatie– en Communicatie Technologie aan het PTC.Agronomie

Agronomie oftewel landbouwkunde is gericht op het onderzoek naar de ontwikkeling en verbetering van landbouw in de breedste zin van het woord.Animal Production & Health Technology

Food Technology

Food Technology is de wetenschap achter de industriële vervaardiging van levensmiddelen.Agribusiness Management

Dit programma is ontworpen om deskundige en bekwaame afgestudeerden te produceren die in staat zijn om innovatieve en duurzame agro-gebaseerde industrieen op nationaal en internationaal niveau op te zetten en winstgevend te beheren, op basis van marktdynamiek en consumentengedrag.

Er zijn geen nieuwsberichten beschikbaar