CONTACT
AGRONOMIE

Als agronoom kun je verschillende kanten op. Agronomie gaat namelijk niet alleen in op de natuurlijke wetenschappen, maar ook op de economische en sociale aspecten van de landbouw.

Je kunt je als Bachelor in applied technology meer richten op pro- ductietechnieken, de kwaliteit, het vergroten van de kwantiteit, het proces van basisproduct tot eindproduct en de preventie van ongunstige milieueffecten. Vaak is het geheel gericht op lokale gebieden en de daar aanwezige omstandigheden. Het voornaamste doel van een agronoom is dat er genoeg voedsel wordt geproduceerd zonder dat onze veiligheid of de natuur negatief beďnvloed worden.

De Btec opleiding Agronomie duurt vier jaar. De onderwijsvormen zijn gevarieerd, met een afwisseling van colleges middels online en onsite learning, practica tot veldwerk en excursies. Je doet met deze opleiding daardoor zowel praktische, toepasbare, als fundamentele kennis op. Agronomie is een multidisiplinair gebied dat verschil- lende wetenschappen omvat. Binnen deze opleiding worden ver- schillende disciplines waaronder plantkunde, bodemkunde en en- tomologie met elkaar geďntegreerd. Het hoofddoel van de opleiding Agronomie is studenten die kennis en vaardigheden bij te brengen die hen in staat zullen stellen een optimale voor menselijk gebruik te bewerkstelligen.


Lijst van Alumni

Terug naar overzicht opleidingen
Elektrotechniek

Wil je aan je carričre bouwen? Studeer dan Elektrotechniek aan het PTC.Werktuigbouwkunde

Wil je aan je carričre bouwen? Studeer dan WTB aan het PTC.Infrastructuur

Wil je creativiteit in je carričre? Studeer dan Infrastructuur aan het PTC.Hoger Laboratoriumonderwijs

Op zoek naar de details? Kies voor Hoger Laboratorium Onderzoek.Informatie- en Communicatietechnologie

Werken met bits en bytes ? Studeer Informatie– en Communicatie Technologie aan het PTC.Agronomie

Agronomie oftewel landbouwkunde is gericht op het onderzoek naar de ontwikkeling en verbetering van landbouw in de breedste zin van het woord.Animal Production & Health Technology

Food Technology

Food Technology is de wetenschap achter de industriële vervaardiging van levensmiddelen.Agribusiness Management

Dit programma is ontworpen om deskundige en bekwaame afgestudeerden te produceren die in staat zijn om innovatieve en duurzame agro-gebaseerde industrieen op nationaal en internationaal niveau op te zetten en winstgevend te beheren, op basis van marktdynamiek en consumentengedrag.

Er zijn geen nieuwsberichten beschikbaar