CONTACT


ELEKTROTECHNIEK

Elektrotechniek is een algemeen georiënteerde opleiding met een brede basis.

De studierichting Elektrotechniek leidt de student op tot een breed georiënteerde elektrotechnicus. Dit betekent, dat behalve aan een stevig pakket technische modulen, ook aandacht wordt besteed aan zaken als bedrijfskunde, moderne talen en communicatieve vaardigheden.
Toepassingen van elektrotechniek vindt men in bijna elke werk-, woon- of leefsituatie terug. Daarom zijn er vele beroepen binnen dit vakgebied te onderscheiden. Gezien deze grote verscheidenheid heeft het PTC in de studierichting Elektrotechniek vanaf het vierde studiejaar twee afstudeerrichtingen, namelijk Energietechniek en Informatietechniek.

Energietechniek
In de energietechniek houdt men zich bezig met de elektrische energie (opwekking, transport, distributie en omzetting naar mechanische energie). Belangrijke onderdelen binnen de opleiding zijn installatietechniek, (vermogens)elektronica en elektriciteitsvoorziening.

Informatietechniek
In de informatietechniek gaat het vooral om het bewerken van analoge en/of digitale signalen en het aanpassen hiervan aan de eisen voor transport via verschillende media (koper, glasvezel, draadloos). Het doorschakelen van dergelijke signalen naar de verschillende bestemmingen door middel van centrales hoort hier ook bij. Speciale aandacht wordt besteed aan telecommunicatie, datacommunicatie, digitale elektronica en systematisch ontwerpen.

Een uitgebreidere omschrijving van deze studierichting en specialisaties zijn terug te vinden in de studiegids van het Polytechnic College. Voor de leerinhouden kan men het "Leerplan Elektrotechniek in modulevorm" inzien.


Lijst van Alumni

Terug naar overzicht opleidingen
Elektrotechniek

Wil je aan je carrière bouwen? Studeer dan Elektrotechniek aan het PTC.Werktuigbouwkunde

Wil je aan je carrière bouwen? Studeer dan WTB aan het PTC.Infrastructuur

Wil je creativiteit in je carrière? Studeer dan Infrastructuur aan het PTC.Hoger Laboratoriumonderwijs

Op zoek naar de details? Kies voor Hoger Laboratorium Onderzoek.Informatie- en Communicatietechnologie

Werken met bits en bytes ? Studeer Informatie– en Communicatie Technologie aan het PTC.Agronomie

Agronomie oftewel landbouwkunde is gericht op het onderzoek naar de ontwikkeling en verbetering van landbouw in de breedste zin van het woord.Animal Production & Health Technology

Food Technology

Food Technology is de wetenschap achter de industriële vervaardiging van levensmiddelen.Agribusiness Management

Dit programma is ontworpen om deskundige en bekwaame afgestudeerden te produceren die in staat zijn om innovatieve en duurzame agro-gebaseerde industrieen op nationaal en internationaal niveau op te zetten en winstgevend te beheren, op basis van marktdynamiek en consumentengedrag.

Er zijn geen nieuwsberichten beschikbaar